Dacă vă regăsiţi în aceste pagini...e de rău




luni, 15 martie 2010

Ai grijă, PD-L!

Nu este un secret pentru nimeni că, în campania pentru prezidenţiale de anul trecut, Atac la persoană a susţinut, pe faţă, pe Traian Băsescu. Am decis să procedăm aşa din mai multe motive. Primul ar fi că membrii redacţiei noastre, ca de altfel mai toţi jurnaliştii, sunt oameni de dreapta. Nu este interzis să ai simpatii şi antipatii politice. Orice om le are.
Al doilea motiv: am considerat că este nevoie de un strop de echilibru din partea media în acea campanie. Peste 90 la sută din colegii noştri se întreceau, de cele mai multe ori fără strop de ruşine sau deontologie, să-l înjure pe actualul preşedinte, să fabrice aşa-zise dovezi în defavoarea sa, să facă orice pentru a da de pământ cu domnia-sa şi, implicit, cu partidul care-l susţinea. PD-L, adică. Al treilea, dar nu cel din urmă motiv ne-a fost oferit de către reprezentanţii partidului aflat, acum, la guvernare. Aceştia ne-au explicat că au învăţat ceva în ultimii ani şi că au decis să colaboreze cu presa. Ne-au promis că vor fi transparenţi, că nu ne vor mai închide uşile de la cabinete în nas, că informaţiile de care are nevoie opinia publică nu vor mai fi ascunse ca şi cele mai mari secrete.
Ei bine, ca să revenim, rezultatele alegerilor le ştim cu toţii: Băsescu a rămas la Cotroceni, Boc şi compania s-au instalat confortabil la Palatul Victoria. Am aşteptat să se instaleze, să se acomodeze, să intre în pâine, cum se spune. Apoi, am încercat să le amintim de promisiunile făcute şi să le cerem să le respecte. Surpriză! Deschişi la orice şi gata să promită marea cu sarea când au fost la nevoie, guvernanţii noştri îşi închid telefoanele atunci când vine momentul să-şi ia revanşa. Vechile tare şi aroganţa ascunsă pentru o perioadă scurtă au ieşit din nou la iveală, chiar mai accentuate. Dacă şi-au cumpărat două ziare şi mai au câţiva ani până la alegeri, pedeliştii cred că au apucat pe Dumnezeu de un picior şi nu le mai ajunge nimeni cu prăjina la nas. Aşa au crezut şi cei din PNŢ-cd, iar acum se milogesc la jurnalişti să-i onoreze cu prezenţa la conferinţele de presă. De obicei, roata istoriei se învârte.
(Atac la persoană, 22.02.2010)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu